Uniek chauffeursproject in Noordoost-Brabant gestart

2 mei 2017

Nieuws

Acht Brabantse gemeenten en IBN hebben samen met ondernemers uit de vervoersbranche de handen ineen geslagen om werkzoekenden aan werk te helpen. In een uniek project worden werklozen met behoud van uitkering opgeleid tot taxichauffeur. Als ze de opleiding succesvol afronden, hebben ze een erkend vakdiploma Taxichauffeur, EHBO/AED-diploma en een diploma sociale vaardigheden en rolstoelvervoer.

De opleiding duurt ca. vier maanden. In april zijn de eerste zes deelnemers begonnen. Om ervaring op te doen, rijden ze in de praktijklessen andere cursisten van en naar opleidingsplekken in de deelnemende gemeenten. Dit zijn Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Sint Anthonis, Meierijstad, Oss en Landerd.

Met dit project slaan de initiatiefnemers twee vliegen in één klap. De taxibranche is dringend op zoek naar goed opgeleide taxichauffeurs en de werkloosheid in de regio wordt aangepakt.
Deze unieke chauffeursopleiding wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van het Sectorplan Noordoost-Brabant, een initiatief van AgriFood Capital Werkt!.
Meer informatie: sectorplan@agrifoodcapital.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?