Veel bekijks voor vogelakker-proef Agro As de Peel

26 juni 2018

Nieuws

Ruim 20 boeren en andere belangstellenden – waaronder de pers - kwamen afgelopen weekend naar de eerste kijkdag van de vogelakker-proef op de proeflocatie Agro As de Peel. Een vogelakker is een innovatieve manier om agrarisch natuurbeheer en modern boeren met elkaar te combineren.

In Agro As de Peel wordt op een perceel van 2,5 ha tests uitgevoerd met luzerne (rode klaver) en verschillende bloemenmengsels. Onderzocht wordt wat de impact van de combinaties op de biodiversiteit is. Tegelijkertijd vormt luzerne voor melkvee als voer een mooie aanvulling op gras en mais.

De vogelakker proef is een samenwerkingsproject van Agrarisch Natuur Beheer (ANB) Oost Brabant en Agro As de Peel. Het dient als inspiratie voor boeren die aan agrarisch natuurbeheer willen doen. In de regio zijn inmiddels al zeven boeren aan de slag met de nieuwe vogelakker.

De volgende kijkdag is gepland in augustus.

Vogelakker-proef in Brabants Dagblad, 24 juni 2018

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?