Veel belangstelling in de regio voor scenarioplanning

8 februari 2018

Nieuws

Op 7 februari jl. ontvingen AgriFood Capital Werkt! en VNO-NCW Brabant Zeeland zo’n 20 enthousiaste MKB-ondernemers voor een bijeenkomst over scenarioplanning. In een interactieve ontbijtsessie nam Frank Kanters, docent Avans Hogeschool, de deelnemers mee in de wereld van veranderende (arbeids)marktvraagstukken.. Een bekend vraagstuk is die van het toenemende personeelstekort doordat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten.

In scenarioplanning worden verschillende toekomstbeelden geschetst. Deze methodiek biedt houvast om met onzekerheden om te kunnen gaan. Inzicht in morgen is immers belangrijk om vandaag al de juiste beslissingen te kunnen nemen. Scenarioplanning vervangt in feite de traditionele SWOT-analyse. Om een gevoel te krijgen bij deze methodiek werden tijdens deze bijeenkomst gezamenlijk diverse scenario’s uitgewerkt.

De ontbijtsessie Scenarioplanning is de eerste in een reeks van drie. In april en juni vinden de andere sessies plaats. Als vervolg op deze eerste bijeenkomst organiseren AgriFood Capital Werkt! en VNO-NCW Brabant Zeeland op 31 mei a.s. een (gratis) training. Hierin gaan ondernemers onder begeleiding actief aan de slag met scenarioplanning van hun eigen bedrijf.

Scenarioplanning is een onderdeel van de aanpak Strategische Personeelsplanning in Noordoost-Brabant. Meer informatie: Jos van Asten, j.vanasten@agrifoodcapital.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?