Veel belangstelling voor innovatiekracht van de regio

17 mei 2019

Nieuws

In de afgelopen weken was er veel belangstelling van nationale en Europese beleidsmakers voor de innovatiekracht van onze regio.

Zo bracht eind april een delegatie van het Ministerie LNV een werkbezoek aan AgroProeftuin de Peel. De delegatieleden maakten onder leiding van Pierre Bos, burgemeester van de gemeente Boekel en één van de initiatiefnemers van de Proeftuin, uitgebreid kennis met de uitdagingen in het Peelgebied. Zij bezochten daarbij onder meer de proeflocatie aan de Middenpeelweg en de Familievarkenstal in aanbouw.

In mei deed Europarlementariër Jan Huitema de proeftuin aan tijdens zijn werkbezoek aan de regio. Op het tuinbouwbedrijf van de familie Jonkergouw in Schaijk maakte hij kennis met de wijze waarop ondernemers in Noordoost-Brabant aan het pionieren zijn met kringlooplandbouw.

Daarnaast maakte kandidaat-Europarlementariër Tom Berendsen in mei kennis met AgriFood Capital. Na een rondleiding op de HAS Hogeschool met onder andere Roel Schutten, directeur AgriFood Capital BV, is er van gedachten gewisseld over het innovatiebeleid vanuit Brussel.

Alle bezoekers toonden zich onder de indruk van de innovatiekracht van de landbouw in onze regio.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?