Veel belangstelling voor Regiodag in Uden

29 juni 2017

Nieuws

Op 29 juni jl. vond de tweede Regiodag-nieuwe stijl plaats bij IBN in Uden. De ca. 100 aanwezige bestuurders uit Noordoost-Brabant werden onder andere bijgepraat over de Ruimtelijk-economische Omgevingskoers die de Regio ontwikkelt. Deze dient als bouwsteen voor de omgevingsvisie van de  Provincie Noord-Brabant en als input voor de gemeentelijke omgevingsvisies. Huub Dormans gaf een presentatie over OndernemersLift+ en over trends die gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. Jos van Asten van AgriFood Capital Werkt! presenteerde aan de wethouders economie en arbeidsmarkt de gevolgen van dgitalisering en robotisering van de arbeidsmarkt. Voor MKB-bedrijven wordt hiervoor een actieplan opgesteld.

Het plenaire gedeelte werd gevolgd door reguliere Poho-overleggen. Hierin was onder andere aandacht voor de ontwikkeling van innovatieve hotspots en de toekomstige woonagenda van de regio. Hier ligt de komende jaren een flinke opgave voor de regio.  Zowel qua aantallen als kwaliteit. Het aantal eenpersoonswoningen moet bijvoorbeeld stijgen. Tussendoor ontving een delegatie van wethouders en burgemeesters een aantal boeren uit de omgeving. Ze uitte hun zorgen over het voorgenomen besluit van de Provincie op 7 juli.  Afsluitend vond de vergadering van de Bestuurlijke Regiegroep plaats. Op de agenda stond onder andere ‘Menukaart Regio Noordoost-Brabant’. Hierin wordt de oproep gedaan om de regionale slagkracht te versterken en dit op te nemen in de verkiezingsprogramma's om de komende bestuursperiode nog nadrukkelijker in te zetten op regionale samenwerking.. De menukaart wordt op 12 juli a.s. overhandigd aan de raadsleden van de regio. 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?