Verbeterprogramma duurzaam en gezond eten in de zorg in Brabant van start

15 juni 2018

Nieuws

In Brabant is het programma 'Duurzaam en Gezond aan Tafel' van start gegaan. Op 15 juni jl. gaven de directies van Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omgeving, Stichting Godshuizen, Stichting Diverzio en AgriFood Capital hiervoor het officiële startsein.

'Duurzaam en Gezond aan Tafel' is bedoeld voor zorginstellingen in Brabant om voedselverspilling aan te pakken en de kwaliteit van leven in deze instellingen te verbeteren.Het programma is ontwikkeld door Diverzio, een organisatie gespecialiseerd in gezond en duurzaam eten in instellingen. In het programma werken zorgorganisaties binnen een jaar toe naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen. 

Lekker, gezond en duurzaam eten in de zorg draagt bij aan een sneller herstel, verbeterde gezondheid en kwaliteit van leven. Dat de aanpak van Diverzio werkt, blijkt uit de ervaringen van zo’n 100 zorginstellingen. Na het doorlopen van het ontwikkelprogramma wordt de maaltijd bij een gemiddelde instelling met 400 cliënten gewaardeerd met een 8 of hoger. Daarnaast is er 15% minder verspilling en wordt er tot €50.000 aan kosten bespaard. Ook staat er een kwart meer duurzame producten op het menu.

Zorginstellingen die belangstelling hebben voor het programma kunnen voor meer informatie en aanmelden naar www.duurzaamengezondaantafel.nl.

Lees meer in het persbericht.

Ondertekening van de samenwerking met V.L.N.R. ROEL SCHUTTEN VAN AGRIFOOD CAPITAL, MARTIN HOUBEN VAN RABOBANK ’S-HERTOGENBOSCH EN OMGEVING, EDDY VAN DOORN VAN REINIER VAN ARKEL EN KOEN NOUWS KEIJ VAN DIVERZIO

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?