Vierde Masterclass Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant

22 april 2019

Nieuws

Sinds de 2018-editie van Dutch Agri Food Week draait het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant’ op volle toeren. Het initiatief richt zich op de aanpak van voedselverspilling en verbetering van de kwaliteit van leven in Brabantse zorginstellingen.

Naast coaching per deelnemende zorginstelling worden er vijf gezamenlijke masterclasses georganiseerd, verspreid over heel Brabant. Binnen een jaar werken de instellingen toe naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen. 

In april vond de vierde masterclass plaats bij zorginstelling Cello in ’s-Hertogenbosch. Locatie: lunchcafé De Raadskelder waar cliënten van Cello werkzaam zijn. Alle deelnemers schetsten hun ambities en al bereikte resultaten op de vier hoofdpunten van het programma: méér duurzaam inkopen, een hogere maaltijdtevredenheid, minder voedselverspilling en dat alles binnen het budget. Het terugdringen van de hoeveelheid plastic blijkt een mooie en duurzame bijvangst van het project te zijn.

Op 5 juni a.s. wordt de vijfde en laatste masterclass georganiseerd bij Cello in Rosmalen. De voorgaande bijeenkomsten vonden plaats bij de Ark in Halsteren en bij Huize Padua in Boekel. De start was bij Reinier van Arkel in Vught.

Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant is een gezamenlijk initiatief van Diverzio, AgriFood Capital, Rabobank ’s-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Godshuizen in samenwerking met Academie voor Gastronomie, Diagnose Voeding en Gezondheid, Care Culinair, FoodFirst Network en NEVI.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?