Voedsel1000 bouwt aan Brabants voedselsysteem

12 december 2018

Nieuws

De voedselsector is één van de belangrijkste economieën van Brabant. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe om te gaan met het veranderende klimaat? Hoe duurzaam te produceren in balans met mens, dier en omgeving?

Om antwoorden te vinden op deze en andere vragen, organiseert de provincie Noord-Brabant een Voedsel1000. Voedsel1000 is een brede maatschappelijke dialoog over de toekomst van het voedselsysteem. Brabanders gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen van de voedselsector en de mogelijke oplossingen voor een beter voedselsysteem. Deze oplossingen worden vastgelegd in het eerste Brabantse Voedselbesluit.

Op 19 februari 2019 wordt de eerste bijeenkomst georganiseerd in ’s-Hertogenbosch: de Voedseltop. Inwoners van Brabant en deelnemers uit de gehele keten, van boer tot bord, buigen zich daar over de onderwerpen van de Voedsel1000.  Ga naar de website van Voedsel1000 voor meer informatie en/of aanmelden.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?