Voorronde European Young Chef Award 2018

10 oktober 2018

Nieuws

Bij Sligro in 's-Hertogenbosch vindt op 11 oktober, tijdens Dutch Agri Food Week, de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2018. De winnaar gaat Brabant vertegenwoordigen in de Europese wedstrijd van 25 tot 27 november a.s. in Galway, Ierland. 

Via Noord-Brabant Culinair, een samenwerkingsverband tussen Brabantse topchefs en restaurants, zijn voor deze voorronde drie talentvolle chefs onder de 28 geselecteerd. Zij hebben net hun opleiding afgerond of gaan dat dit jaar nog doen. Deze chefs nemen het tegen elkaar op:

  • Julius Kramer van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven
  • Sandra Gourlay van Taste in Tilburg 
  • Tim Bressers van Taste bij Dirk in ’s-Hertogenbosch.

De European Young Chef Award is een initiatief van tien European Regions of Gastronomy die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en vanuit de tradities rond eten in hun eigen regio’s. 

De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de Europese regio’s. Brabant én Galway zijn dit jaar allebei 'European Region of Gastronomy'. AgriFood Capital is betrokken bij de organisatie van deze Brabantse voorronde.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?