Voorstel voor een “regiodeal” vanuit AgriFood Capital in voorbereiding

29 juni 2018

Nieuws

Sinds deze maand kunnen regio’s bij het Rijk terecht voor steun voor structurele versterking van de regio. Het Rijk stelt in een eerste tranche 200 miljoen euro beschikbaar voor ‘regiodeals’. Minimaal 5 en maximaal 40 miljoen euro per deal.  

In een regiodeal geeft de regio aan welke brede maatschappelijke opgave of kans zij wil benutten. Die opgave moet aansluiten bij het (unieke) DNA van de regio én bij de agenda van het kabinet. Een regiodeal komt tot stand met overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers.

AgriFood Capital werkt momenteel aan een regiodeal om de intensieve veehouderij te transformeren naar een duurzame en maatschappelijk houdbare sector voor de productie van eiwitten, gebaseerd op de gedachte van een gesloten kringloop. Met de regiodeal vragen de triple-helix partijen ondersteuning bij het mogelijk maken van nieuwe technische en sociale innovaties in die transitie. Het gaat om versterking en versnelling van datgene wat zij zelf al bijdragen. In deze deal is een belangrijke rol weggelegd voor proeflocatie Agro As De Peel.

De aanvraag voor de Regiodeal Transitie intensieve veehouderij wordt uiterlijk 1 september a.s. ingediend. In het najaar zal blijken of de aanvraag wordt gehonoreerd. Een rijksbrede commissie zal zich hierover buigen. Als de aanvraag wordt gehonoreerd, zal deze in het najaar verder worden uitgewerkt met alle betrokken partijen.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?