Voucherregeling VAB opnieuw open vanaf 1 maart

7 februari 2018

Nieuws

Vanaf 1 maart a.s. kunnen eigenaren van lege stallen en schuren (Vrijkomende Agrarische Bebouwing ofwel: VAB) opnieuw een voucher aanvragen voor hulp van experts bij hun besluitvorming over slopen of herbestemmen. Deze tweede openstelling – de eerste was in 2017 - is open tot eind 2018 of totdat het subsidieplafond van € 350.000 is bereikt. Elke voucher bedraagt maximaal € 4.000. De Voucherregeling is onderdeel van het provinciale programma Brabantse Aanpak Leegstand.

In Noordoost-Brabant slaan de Regio Noordoost-Brabant, de overheidssamenwerking in AgriFood Capital, en de provincie op dit onderwerp de handen ineen. De aanpak van de VAB in AgriFood Capital is onderdeel van het programma Transitie Landbouw. Leegstand is hierin onderdeel van de transformatie van de landbouw en het buitengebied. De samenwerkende partijen kijken naar de transitiekansen voor agrarische bebouwing die vrijkomt. Lees meer hierover in het interview met Saskia van Eenbergen en Patrick de Wit.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?