Website AgroProeftuin de Peel live!

17 mei 2019

Nieuws

AgroProeftuin de Peel, dé proeftuin voor kringlooplandbouw in Noordoost-Brabant, heeft een eigen website. Vanaf vandaag is op www.agroproeftuindepeel.nl te volgen hoe landbouwpioniers werken aan een duurzame, toekomstgerichte agrarische productie waarin kringlopen zijn gesloten. Hiervoor voeren ze praktijkonderzoeken uit op verschillende proeflocaties in de regio. 

De proeflocatie aan de Middenpeelweg bij de dorpen Odiliapeel en Zeeland (35 hectare) biedt ruimte voor in totaal 14 praktijkproeven. Deze proeven hebben betrekking op drie thema’s: eiwit van eigen bodem, biomassa als grondstof en biodiversiteit.

Volg de pioniers en hun projecten op www.agroproeftuindepeel.nl. Nieuwe pioniers kunnen zich melden bij programmamanager Michiel Ytsma: m.ytsma@agrifoodcapital.nl.

AgroProeftuin de Peel komt voort uit de samenwerking van overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen in AgriFood Capital. De regio Noordoost-Brabant wil zich met AgroProeftuin de Peel ontwikkelen als hét voorbeeldgebied voor de ontwikkeling van kringlooplandbouw.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?