Weer drie innovatieprojecten in de regio van start

16 augustus 2019

Nieuws

Mede dankzij de Regeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant kunnen opnieuw drie innovatieprojecten van start. In totaal is een kleine 150.000 euro subsidie verstrekt. De gezamenlijke projectwaarde bedraagt ca. 315.000 euro.

 • Hergebruik van fosfaat uit reststromen - Dimaen BV 
  In dit project wordt een pilotinstallatie en minimaal één afzetkanaal ontwikkeld voor fosfaathergebruik uit restromen. Projectpartner Flowselect bedacht een methode om fosfaat uit restromen terug te winnen. Deze innovatie moet helpen om Brabant zelfvoorzienend te maken in fosfaat en om het huidige overschot in Nederland terug te dringen. Zonder fosfaat is landbouw niet mogelijk.
   
 • Healthy Fridge - Bink en de Roos
  ‘Verse salade net zo makkelijk bereikbaar maken als een candy bar’ is de missie van Healthy Fridge. De ingrediënten komen van boeren uit de regio. De bekers waarin de salade worden verkocht, kunnen weer worden ingeleverd en niet-verkochte salades gaan naar de voedselbank. Zo wordt voedselverspilling zoveel mogelijk tegengegaan. De subsidie is nodig voor onderzoek naar het assortiment, de soft- en hardware en de locaties van de fridges.
   
 • Organic Love Mayonaise -  Organic Love
  Organic Love wil een nieuwe lijn mayonaise producten ontwikkelen op basis van groenten. Dit is een gezond alternatief voor bestaande mayonaiseachtige producten. De subsidie wordt mede gebruikt om de receptuur, een industriële productielijn en de logistiek te ontwikkelen. Ook worden instore-events en een campagne over gezonde voeding opgezet.

Nieuwe subsidieaanvragen uiterlijk 2 september 17.00 u
Voor dit jaar is er nog steeds innovatiesubsidie beschikbaar. De deadline voor het indienen voor de volgende tranche is: 2 september, 17.00 uur. Kijk hier voor de voorwaarden of neem contact op met Celine van Soest, celine.vansoest@regionoordoostbrabant.nl.

De Subsidieregeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen. Het gaat om innovaties in transitie landbouw, klimaat & energie en voeding & gezondheid. Te denken valt aan haalbaarheidsstudies, ontwikkeling van prototypes of om nieuwe diensten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt 50.000 euro, met een maximum van 50% van de totale kosten.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?