Werkgevers investeren in werknemers via Taalakkoord

29 augustus 2017

Nieuws

Werknemers die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen hun werk niet goed doen. Deze taalachterstand kan onder andere leiden tot lagere productiviteit, veiligheidsproblemen, meer ziekteverzuim en uiteindelijk inefficiënte bedrijfsvoering.

Het is in het belang van zowel werkgevers als werknemers om de Nederlandse taalvaardigheid in bedrijven te stimuleren. Goed kunnen lezen, schrijven en communiceren zorgt er namelijk ook voor dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen en sociaal vaardiger worden. In 2015 hebben het Ministerie van SWZ en werkgevers in 2015 daarom het Taalakkoord ondertekend. Met als ambitie: een goede Nederlandse taalvaardigheid voor alle werknemers.

In Noordoost-Brabant hebben inmiddels diverse partijen het Taalakkoord ondertekend, waaronder IBN, CSU, Weener XL, ROC De Leijgraaf, Koning Willem 1 College, WSD, de gemeente Veghel evenals kinderdagverblijven de Toverfluit en Stap voor Stap. Gemeente Oss gaat het Taalakkoord komend najaar ondertekenen.

Ook meedoen?
Werkgevers in Noordoost-Brabant die ook willen investeren in de taalvaardigheid van hun werknemers kunnen contact opnemen met het Servicepunt Leren en Werken Noordoost-Brabant: www.lerenenwerkennob.nl of wilma.vanantwerpen@lerenenwerken.nl.  Deze uitvoeringsorganisatie van AgriFood Capital Werkt! draagt bij aan de regionale ambitie van een leven lang leren.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?