Werkgevers tevreden over afgestudeerde MBO’ers

16 april 2018

Nieuws

Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het MBO op de arbeidsmarkt. Dat laat blijkt uit het rapport dat SBB eerder deze maand aan de minister van OCW aanbood.

80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde MBO’ers als goed tot zeer goed. Het gaat om vakkennis, beroepsvaardigheden, beroepshouding, taal- en rekenvaardigheden, omgang met collega’s en leidinggevenden, bereidheid zich in te zetten voor het bedrijf en het vermogen zich in het vak te ontwikkelen en bij te leren.

Het onderzoek laat duidelijk de meerwaarde zien van een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. In Noordoost-Brabant besteedt AgriFood Capital Werkt! hier veel aandacht aan om zo opleidingen te moderniseren en de instroom van jongeren in belangrijke sectoren te stimuleren. Talentencafés, Open Doors for Talent en samenwerkingsverbanden in procestechniek, ICT en bouw zijn hier mooie voorbeelden van.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?