World Food Day 2018: 8 aanbevelingen tegen honger

31 oktober 2018

Nieuws

Om aandacht te vragen voor een eerlijke verdeling van voedsel in de wereld, heeft de Wereldvoedselorganisatie FAO 16 oktober uitgeroepen tot Wereld Voedsel Dag. Sinds 2016 wordt in Nederland elk jaar rond deze datum 'World Food Day' georganiseerd.

De 2018 editie vond dit jaar in ‘s-Hertogenbosch. Dat had een belangrijke reden: in 2018 is Brabant een jaar lang Europese Regio van de Gastronomie. De provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital waren dit jaar dan ook betrokken bij de organisatie van World Food Day.

Er waren deze dag meer dan 40 nationale en internationale sprekers aanwezig. Onder hen waren Michiel Bakker, director Google Food Program, en George Steinmetz, fotograaf voor o.a. National Geographic en World Press Photo. Samen met het publiek formuleerden zij acht aanbevelingen tegen honger. Lees hier verder. Ga voor de foto's naar de Facebook pagina van World Food Day.

World Food Day 2018 was een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de provincie Noord-Brabant, AgriFood Capital, de Gemeente ’s-Hertogenbosch en We Are Food 2018.
 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?