Zomerevent Raadsleden in teken van samenwerking in Noordoost-Brabant

13 juli 2017

Nieuws

Zo’n 100 raadsleden, bestuurders en gemeenteambtenaren uit Noordoost-Brabant bogen zich samen over de regionale samenwerking in Noordoost-Brabant. Dat gebeurde tijdens het Raadsledenzomerevent van AgriFood Capital op 12 juli jl. in de Verspillingsfabriek in Veghel. Na de opening door Ton Rombouts, voorzitter Regio Noordoost-Brabant, werd stilgestaan bij de maatregelen van de provincie om de verduurzaming van de agrifood sector in Brabant te versnellen. Ton Rombouts en vice-voorzitter Wobine Buijs gaven een toelichting op het standpunt over en optreden van AgriFood Capital rond deze maatregelen. Ook beantwoordden ze vragen van raadsleden.

Na een kennisquiz over de regio gingen de deelnemers actief aan de slag met 12 regionale samenwerkingsvraagstukken. De vragen gingen onder andere over innovatieve hotspots, ondernemerschap, de gevolgen van digitalisering voor de arbeidsmarkt, omgevingskoers en bereikbaarheid & mobiliteit in Noordoost-Brabant. In drie interactieve tafelrondes werd toegewerkt naar concrete verbeteracties voor en door raadsleden en bestuurders van Noordoost-Brabant. De vorderingen zullen de komende periode worden teruggekoppeld naar de raden.

Na afloop reikte Wobine Buijs het eerste exemplaar van de Menukaart Regionale samenwerking Noordoost-Brabant uit aan raadslid Jack van der Dussen (VVD, Bernheze). Hij nam deze in ontvangst namens de Klankbordgroep Raadsleden van AgriFood Capital. De Menukaart is een oproep aan de raadsleden om ook na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de regionale samenwerking te blijven ondersteunen.
De aanwezigen kijken terug op een goede bijeenkomst met veel ruimte voor discussie en netwerken. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?