Agrofoodpluim naar Eeterij D’n Oven

29 juni 2017

Peter en Mieke Schraven van Eeterij D’n Oven in het Noordoost-Brabantse Zeeland namen deze week uit handen van gedeputeerde Anne-Marie Spierings de Agrofoodpluim in ontvangst. De Agrofoodpluim is een aanmoedigingsprijs van de Provincie Noord-Brabant voor initiatieven  die voorop lopen in innovatie en verduurzaming van de agrifood sector.

Eeterij D’n Oven is een voormalige koeienstal die is omgebouwd tot een restaurant en evenementlocatie. Door de plaatsing van zonnepanelen op het dak is de stal verduurzaamd. Daarnaast wordt er gekookt met producten uit de regio. Ook helpt D'n Oven kwetsbare jongeren op een maatschappelijk verantwoorde manier aan werk. Door een nieuw business en verdienmodel kreeg de koeienstal een nieuwe bestemming: van veehouderij naar horeca en recreatie. De Pluim gaat naar D’n Oven omdat het een inspirerend voorbeeld is van nieuw en flexibel ondernemerschap in de agrifood sector.