Arbeidsmarktdashboard.nl naar een nieuwe fase

20 april 2017

De partners van Brainport Network tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst voor de doorontwikkeling van het Arbeidsmarktdashboard. Hiermee gaat de ‘Tom-Tom van de arbeidsmarkt’ naar een nieuwe fase. De basisversie die eind 2015 is gelanceerd, wordt goed gebruikt. Echter, om de beoogde doelstellingen - economische groei via transparantie en meer mobiliteit op de arbeidsmarkt – te halen, zijn nieuwe toepassingen noodzakelijk.

In de periode 2017-2019 komen daarom nieuwe dashboards. Bij vraag en aanbod zal de focus meer op competenties komen te liggen. Daarnaast worden data uit buurlanden toegevoegd en wordt de gebruiksvriendelijkheid van het systeem verbeterd. Ook zullen meer provincies en regio’s met elkaar gaan samenwerken. In de doorontwikkeling hebben de partners o.a. de samenwerking gezocht met de vorig jaar gestarte Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ’s-Hertogenbosch.

Ga voor actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Noordoorst-Brabant en andere regio's naar www.arbeidsmarktdashboard.nl,