Bakkie Bruis winnaar Dutch Food Week KickStartShow 2022

17 februari 2022

HAS student Pablo Schultz sleepte met Bakkie Bruis de eerste prijs in de wacht bij de Dutch Week KickStartShow 2022.  De missie van Bakkie Bruis? Mensen een nieuwe manier van koffiedrinken laten ervaren met koffie-frisdrank. Het leverde Pablo een geldbedrag van 2.500 euro op en een jaar lang werken op een flexwerkplek in Jamfabriek. Daarnaast mag hij 1,5 uur sparren met één van de panelleden en wordt hij geinterviewd in de studio van FoodBusiness.

overige prijswinnaars

De tweede prijs ging naar oud-HAS’er Cato Pierau Ferver voor zijn reeks smaakmakende sauzen om maaltijden te verrijken. Plek drie was voor Banana Peely Bread van InHolland-studenten Cindy Kwako en Sacha Kuipers. Zij ontwikkelden een duurzaam bananenbrood van verspilde bananenschillen. De aanmoedigingsprijs was voor Bitez van Bernadette Conrads die chips maakt van champignonrestromen.

Kansrijk podium
De Kickstartshow vond plaats in Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch. Daar pitchten jonge foodtalenten hun ideeën voor een businesspanel. Een van de panelleden was Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital, partner van Dutch Food Week.

Roel: “In Nederland zijn er veel innovatieve ondernemers die met passie werken om de productie en consumptie van ons voedsel gezonder en duurzamer te maken. Bijzondere mensen die we graag ondersteunen en in de schijnwerpers zetten. De Dutch Food Week KickStartShow is voor hen een kansrijk podium en springplank tegelijk waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Lees meer over de 2022-editie van de KickStartShow op de website van Dutch Food Week. Of bekijk hieronder de aftermovie.