Brabantse voorronde European Young Chef Award in 's-Hertogenbosch

07 september 2017

Op zondag 10 september a.s. vindt de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2017. Dit gebeurt tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, De winnaar gaat namens Brabant naar de Europese finale in november Barcelona. De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s met als doel hun onderlinge banden te versterken via jonge chefs die innovatief werken met regionale producten en de tradities rond voedsel in hun eigen regio’s. De regio Noordoost-Brabant er een van.

Jonge topchefs (tot 28 jaar) krijgen als opdracht een vernieuwend gerecht te maken dat is gebaseerd op de traditionele Brabantse keuken, met (h)eerlijke streekproducten. Via Noord Brabant Culinair is een zestal kandidaten geselecteerd. Op zondag 10 september a.s. tussen 12.00-15.30 zullen zij tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch hun gerecht bereiden. Om 15.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury. De deskundige jury staat onder leiding van François Geurds, Brabantse topchef van het FG restaurant (2 Michelin Sterren) in Rotterdam.

Deelnemers
De zes deelnemers zijn:

  • Julio van der Hagen - restaurant ’t Lieve Leven in Helvoirt
  • Jan van Hout - restaurant Ons Jongens in Someren-Eind (2e plaats finale Barcelona 2016)
  • Chiem Roijen - restaurant De Lindehof in Nuenen
  • Duco Roovers - auberge Het Kookhuys in Hilvarenbeek
  • Bon Sawatdee - restaurant ’t Misverstant in Vught
  • Maikel van Veen - restaurant Sense in ’s-Hertogenbosch

De Brabantse voorronde European Young Chef Award wordt georganiseerd door Noord Brabant Culinair in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, AgriFood Capital en We Are Food 2018. Het is de opmaat naar We are Food 2018 waarin Noord-Brabant Europese Regio van de Gastronomie is.