Challenge Beefy Green wint eerste Voedselzuinigheidsaward

14 februari 2022

Rody van den Heuvel, student Food Innovation aan HAS Hogeschool, heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project ‘Challenge Beefy Green’. Deze award is voor het meest impactvolle voedselverspillingproject in de Brabantse HBO Challenge Voedselverspilling en werd voor de eerste keer uitgereikt.  

Woesterzwam
Samen met Frank Nouwens van het bedrijf Beefy Green ontwikkelde Rody de ‘Woesterzwam’. Dit is een vegetarische borrelworst voor flexitariërs met tenminste 50% oesterzwamvoetjes. Met het concept wil hij verspilling van oesterzwamvoetjes voorkomen. Daarnaast wil hij inspelen op de consument die graag wat minder vlees en vis eet, ook tijdens de borrel.

“Het winnen van de award is een bekroning op mijn harde werken,” reageert Rody. “Mijn doel was vooral het terugdringen van voedselverspilling. In deze tijd mag en hoeft er ook geen voedsel meer verspild te worden. Woesterzwam is een uniek concept waar ik heel trots op ben.” 

Bewustwording
De HBO Challenge Voedselverspilling is een initiatief van HAS Hogeschool in samenwerking met Rabobank en Samen Tegen Voedselverspilling. Het is een onderdeel van het voedselverspillingsactieplan van HAS Hogeschool. Met als doel: zoveel mogelijk studenten en bedrijven in Brabant bewustmaken van hoeveel voedsel er onnodig wordt verspild.  

Lees meer over de Challenge en de runner-ups van dit jaar op de website van HAS Hogeschool.