De website van The Academy of Scientific Taste Evaluation, kortweg: T.A.S.T.E, is live. T.A.S.T.E is het nieuwe Nederlandse wetenschappelijke smaakcentrum. Initiatienemer en grondlegger is Peter Klosse, oprichter van de Academie voor Gastronomie.
In T.A.S.T.E draait alles om smaak en smaakbeleving. Onder het mom ‘lekker is de motor van onze voedselkeuze” wil Peter Klosse door middel van fundamenteel sensorisch onderzoek en een holistische benadering smaak beter meetbaar maken. Door nieuwe kennis op dit gebied te ontwikkelen, kunnen producten beter aansluiten bij voorkeuren van mensen. T.A.S.T.E wil op deze manier de productie en consumptie van gezonde en duurzame producten bevorderen. En zo bijdragen aan de gezondheid en duurzaamheid voor huidige en toekomstige generaties.
Bedrijven met vragen over smaak en onderzoeksprojecten kunnen vanaf nu terecht bij T.A.S.T.E. Het nieuwe smaakcentrum is mede mogelijk gemaakt door AgriFood Capital, Hutten en Scelta.