Drie agrifood initiatieven in Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

01 februari 2022

Maar liefst drie agrifood bedrijven en organisaties uit Noordoost-Brabant staan in de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. Deze Top 20 is dé circulaire challenge van Brabant voor pioniers, bedrijven en instellingen die met spraakmakende innovaties de Nederlandse economie stap voor stap circulair maken.

De drie initiatieven uit noordoost-Brabant

  • Samen Tegen Voedselverspilling met het Circular Food Center uit de gemeente Meierijstad. Het Circular Food Center wil zich ontwikkelen tot hét kennis- en ontmoetingscentrum op het gebied van verspillingsvrije, circulaire voedselketens. Circular Food Center is een sleutelproject van Regio Deal Noordoost Brabant.
  • Eigezwijns uit de gemeente Land van Cuijk. Duurzame 'Goeie worst' gemaakt met plantaardige ingrediënten waaronder kidneybonen. Deze bonen zijn ontwikkeld in samenwerking met AgroProeftuin de Peel.
  • Peelpioneers uit de gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze schillenboer van de 21e eeuw verwerkt sinaasappelschillen tot nieuwe producten. PeelPioneers is onder andere verbonden aan Jamfabriek in 's-Hertogenbosch.

Bekendmaking winnaars
De winnaars worden bekend gemaakt in een online live-uitzending op 8 februari om 16.00 uur tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie (7 t/m 12 februari). De Top 5-genomineerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt.

Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20. Hier kun je je aanmelden om de uitzending online bij te wonen. Hier staan alle inzendingen van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20.

Jury
De jury van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter prof. dr. Jacqueline Cramer, ruim veertig jaar werkzaam op het milieuterrein binnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, de politiek en de universiteit. Aan haar zijde:

  • Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant
  • Brigit van Dijk-van de Reijt, algemeen directeur/bestuurder van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM)
  • Theo Bruinsma, bestuurslid van werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland
  • Rob van Willigen, ruim 30 jaar werkzaam bij ABN AMRO
  • Simon Rombouts, winnaar van de eerste editie van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Over de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20
De Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, VNO-NCW Midden, VNO-NCW Brabant-Zeeland, BOM en ABN-AMRO. Het doel is te laten zien wat Regio Brabant te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.