Feestelijke opening Dutch Food Week in ‘s-Hertogenbosch

Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met de nieuwe Boer Burger Markt op de Markt in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan er in gesprek met het publiek om de boer dichter bij de burger te brengen.

16 juni 2022

Diezelfde middag wordt Dutch Food Week feestelijk geopend met een bijeenkomst in het gemeentehuis. De week zelf start op zaterdag 8 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 oktober.
 

Voorproefje 

Op de Bossche markt geven Dutch Food Week genodigden en voorbijgangers een voorproefje van Dutch Food Week 2022 met innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten die onderdeel uitmaken van het bomvolle programma van dit jaar. Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Ook worden er onder andere kookdemonstraties en proeverijen georganiseerd.

 

 

’s-Hertogenbosch als gaststad

De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in ’s-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester Jack Mikkers: “Hier in ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant gaan we in en om oktober heerlijk genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Tegelijk een mooie kans om de gedachten te laten gaan over onze productieketen in voedselvoorziening. Die moet anders, aangepast bij de tijd van nu. En dat kan ook. Juist hier, in Noordoost-Brabant, waar we gewend zijn om zaken samen op te lossen en altijd kijken hoe we kunnen innoveren. Ieder met zijn of haar eigen specialisme, kennis en ervaring. We willen dit graag laten zien en verwelkomen Dutch Food Week 2022 met open armen.”

Kwaliteit


De centrale opening met de Boer Burger Markt is nieuw voor Dutch Food Week. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met ‘s-Hertogenbosch: “Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel.”

 

Programma Dutch Food Week 2022

Naast de opening in ‘s-Hertogenbosch van Dutch Food Week worden er tal van evenementen georganiseerd in het hele land tussen 8 en 15 oktober. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis laten maken met wat we weten, kunnen en doen in Nederland op het gebied van ons voedsel. Het centrale thema is Aan Tafel! en het gaat vooral om gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en vele bedrijven en instanties. 

www.dutchfoodweek.nl

AgriFood Capital is een van de grondleggers én supporting partners van Dutch Food Week. Ook dit jaar laten ondernemers, kennisinstellingen en overheden in AgriFood Capital zien hoe vooruitstrevend Noordoost-Brabant op agrifood gebied is. Een regio vol verschilmakers in agrifood.