Gezonde Innovatie Award voor Susie Icecream

18 februari 2022

Startende onderneemster Martine Gents uit ’s-Hertogenbosch kreeg een Gezonde Innovatie Award voor Susie Icecream.  Susie Icecream staat voor gezond, lekker en duurzaam fruitijs zonder toegevoegde suikers.

Het ijs wordt gemaakt van verschillende soorten fruit waaronder geredde bananen. Op deze manier helpt Susie ook nog eens om voedselverspilling tegen te gaan.  

Van de vakjury
De vakjury zegt over Susie: "Het is lekker en romig, zonder dat er room in zit. We vinden het extra goed dat het gemaakt is van gered fruit en geen extra suikers bevat. Richting dit soort producten moeten we gaan als alternatief voor een ijsje of een toetje."

OndernemersLift+ is betrokken geweest bij de opzet van deze innovatieve startup. Daarnaast heeft HAS Hogeschool meegeholpen met de productontwikkeling.
 


De Gezonde Innovatie Award is een ininitaief van Foodlog en FoodPersonality. Beide organisaties vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken ze gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.