JUMP trapt af met tweedaagse Food Bootcamp

Zeven toptalenten trapten JUMP vorige week af met de tweedaagse Food Bootcamp bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De komende maanden worden Giel Bongers, Silke van Boxtel, Wendy Luong, Lucki Pijpers, Maaike van Rennes, Hester Schilt en Nele Vandeneede begeleid om hun dromen voor een beter voedselsysteem verder te verwezenlijken.

21 september 2022

Deze eerste twee dagen stonden in het teken van vertrouwen: vertrouwen in jezelf, in je aanpak en in elkaar. De JUMPers maakten kennis met elkaar en elkaars ideeën, en ze ontmoetten de partners. Marieke Groenhart, projectadviseur bij stichting Goeie Grutten: “Tijdens de Food Bootcamp worden de dromen en ambities van de deelnemers ineens écht. Ze gaan letterlijk vanuit soms nog enige chaos in het hoofd, naar een concreet business model canvas en een krachtige pitch én verbinden daar hun uitdaging op persoonlijk vlak aan.”
 

Comfortzone vergroten

De tweede dag kregen de JUMPers een bokssessie van bokscoach en gedragswetenschapper Lucas Defares, om de relatie tussen zelfvertrouwen en slagkracht te onderzoeken. Lucas licht toe: “Het gaat bij het boksen om het voelen van de spanning, maar het tóch doen. Zo kun je je comfortzone vergroten en jezelf ontwikkelen. Zo leren de JUMPers om te kunnen ontspannen in ongemakkelijkheid.”

Bouwen met lego


Door de coaches van Scout, Yvonne van Donzel en Anne Nierop, coaches van Scout, zetten de JUMPers aan het legoën. De legostenen stonden symbool voor de bouwstenen van een eigen onderneming. Met diverse oefeningen en opdrachten werden zo de eerste stappen gezet voor een business model canvas.

Verder ontwikkelen

 
De ideeën en dromen van de JUMPers zijn divers. Van het ontwikkelen van plantaardige bakmixen en gebak, tot een consumentenmerk voor eerlijke voedselproductie en ijsjes met toegevoegd eiwit, vitamine C en magnesium. Nele Vandeneede: “Mijn droom is om de kunsten en de gastronomie dichter bij elkaar te brengen en door verwondering gezond eetgedrag te stimuleren.”

De groep is enthousiast aan de slag gegaan en staat te popelen om hun ideeën verder te brengen. “Deze twee dagen waren leerzaam en intensief. Goed om uit je eigen comfortzone te worden gehaald en fijn om ook de mening van anderen te horen”, geeft Silke van Boxtel aan.

Op de foto de JUMPers van 2022/23: boven v.l.n.r. Maaike van Rennes, Hester Schilt en Lucki Pijpers; en beneden v.l.n.r. Silke van Boxtel, Wendy Luong, Nele Vandeneede en Giel Bongers.

JUMP-dagen


Volgende week beginnen de JUMP-dagen, met diverse inhoudelijke sessies. In de komende sessie staat persoonlijke ontwikkeling op het vlak van zelfinzicht en communicatie centraal. Daarnaast start ook de eerste pressure cooker voor de JUMPers. Bij iedere pressure cooker sessie levert een van hen een vraagstuk aan. De anderen stellen vragen en zo komen ze samen tot een mooie oplossing of voorstel.

In november presenteren alle JUMPers hun actieplan aan de partners van JUMP, met hun oplossingen op de uitdagingen, handvatten en actiepunten voor de komende periode. Om zo steeds dichterbij de realisatie van hun droom te komen.


JUMP is een initiatief van AgriFood Capital, Sligro, Rabobank, HAS Hogeschool en stichting Goeie Grutten. JUMP biedt studenten, young professionals en jonge ondernemers de kans om hun ideeën voor een duurzamer voedselsysteem waar te maken. Het unieke programma is dé kickstart en accelerator voor de realisatie van grote dromen, uitdagingen en oplossingen om de geijkte voedselsystemen te veranderen.