JUMPers presenteren hun actieplannen

Onlangs presenteerden de zes voedselveranderaars van JUMP hun actieplannen aan de JUMP-partners bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De JUMPers Giel Bongers, Silke van Boxtel, Wendy Luong, Lucki Pijpers, Maaike van Rennes en Nele Vandeneede deelden hun concrete ideeën en acties waarmee ze hun dromen voor een ander voedselsysteem verder willen verwezenlijken.

02 december 2022

Om dit actieplan te kunnen maken, volgden de JUMPers eerder een Food Bootcamp, deden ze een DISC-analyse, werden ze gekoppeld aan een mentor en namen ze deel aan drie pressurecookersessies. Silke, Wendy en Nele waren daarnaast ook aanwezig bij de Food Inspiration Days in Veghel. Ze gingen er onder andere in gesprek met Stephen Ritz, de oprichter van Green Bronx Machine. 
 


Pressurecookersessies

Tijdens de pressurecookersessies pakten de JUMPers diverse vraagstukken aan. Hoe word je financieel rendabel? Hoe kun je je concept zo duurzaam mogelijk opschalen? En wat leveren partnerships op? Samen met hun coaches van Scout en mentoren gingen zij aan de slag met hun eigen vraagstuk en die van de anderen.

De mentoren van deze tweede editie van JUMP zijn Mary van Hoek, Pierre Wind, Tim Klomp Bueters, Marleen Basart, Nadia Zerouali en Eric Aerts. Elke JUMPer is gekoppeld een van deze toppers uit de foodwereld. Zij zullen de JUMPers gedurende het gehele traject begeleiden.
 

Actieplannen

In hun actieplan laten de zes veelbelovende voedseltalenten zien wat ze aan het einde van hun JUMP-traject bereikt willen hebben, en welke stappen en acties daarvoor nodig zijn. Morgen, over een maand, over drie maanden, en ook ná het JUMP-traject. De JUMP-partners gaven feedback en tips, bijvoorbeeld om een bepaalde richting in te gaan of welke mensen in het netwerk te benaderen. Zo zijn de jonge verschilmakers weer een stap verder in het realiseren van hun idee voor een beter voedselsysteem.


JUMP Dream Accelerator is een initiatief van AgriFood Capital, Stichting Goeie Grutten, HAS Green Academy, Sligro Food Group en Rabobank. JUMP biedt studenten, young professionals en jonge ondernemers de kans om hun ideeën voor een duurzamer voedselsysteem waar te maken. Het unieke programma is dé kickstart en accelerator voor de realisatie van grote dromen, uitdagingen en oplossingen om de geijkte voedselsystemen te veranderen.