Mbo-onderwijs in Noordoost-Brabant gaat FF Concreet
 • Ondernemers
 • Studenten
 • Netwerk
 • Skills & talent

22 maart 2024

Mbo-onderwijs in Noordoost-Brabant gaat FF Concreet

Op 21 en 22 maart organiseren Koning Willem I College, Yuverta en Sint Lucas in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het WereldCafé FF Concreet. Een indrukwekkend event waarin concrete stappen van studenten, bedrijven, experts en organisaties naar een duurzamere wereld centraal staan. 

Wereldcafé FF Concreet vindt tegelijkertijd plaats met Skills The Finals, hét beroepenevenement van Nederland. Zo’n 30.000 bezoekers, van studenten, docenten en onderzoekers tot bestuurders, ondernemers en andere betrokken professionals, worden twee dagen lang ondergedompeld in de wereld van het vmbo en mbo. Hier ontdekken scholieren welke beroepen er allemaal bestaan en wat ze leuk vinden. Ze doen er belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze.
 

Sustainable Development Goals

Wereldcafé FF Concreet focust op duurzame initiatieven en activiteiten die gekoppeld zijn aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het programma biedt naast inspirerende keynotes en workshops ook presentaties van mbo-studenten, Makers van de Toekomst, die laten zien hoe ze concrete invulling geven aan deze wereldwijde doelstellingen. 
 

Mbo-onderwijs in Noordoost-Brabant gaat FF Concreet

Geen gewoon evenement

Jos van Kessel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koning Willem I College, is trots op de krachtenbundeling van de drie onderwijsinstellingen: “Wat het WereldCafé FF Concreet zo bijzonder maakt is dat het geen gewoon evenement is. Met de SDG’s als uitgangspunt krijgen bedrijven de kans zich te presenteren en om de Makers van de Toekomst, onze MBO studenten, te ontmoeten. Aan de hand van de zeventien SDG’s wordt zichtbaar getoond wat het MBO zo aantrekkelijk maakt. Studenten van de drie onderwijsinstellingen tonen hun vaardigheden. Je ziet letterlijk wat er gebeurt en hoe dingen worden gemaakt.”

 

Stevige positionering van mbo

Met het event wil de organisatie vooral het mbo-onderwijs stevig positioneren. Met opleidingen op gebied van voeding, gezondheid, techniek, verzorging, leefomgeving en vele andere terreinen. Martin van Collenburg, directeur Operational Services bij MSD Animal Health en lid van de omgevingsraad van het Koning Willem I College college over het belang van WereldCafé FF Concreet: “Het evenement is belangrijk omdat het een plek creëert waar het MBO en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten en samen aantonen waarom deze Makers van de Toekomst zo belangrijk zijn!”
 

Kompas voor Dutch Cuisine

De SDG’s vormen ook het kompas voor de horecaopleiding van Koning Willem I College. Hier worden de chefs van de toekomst opgeleid volgens de principes van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Ofwel: Dutch Cuisine. 

Twan Musters, interim directeur voeding, gastvrijheid & uiterlijke verzorging reageert: “Als voorstander van brede integratie van de duurzame ontwikkelingsdoelen ben ik gedreven om bij te dragen aan een wereld waarin de vijf principes van Dutch Cuisine - cultuur, natuur, gezondheid, kwaliteit en waarde - centraal staan. In ons horeca onderwijs vormen deze principes de kern, waarbij we onze studenten opleiden tot duurzame, betrokken individuen. Wij zijn een UNESCO school en streven naar een kansrijke, verbindende en bewuste samenleving, waarin duurzaamheid en betrokkenheid voorop staan.”

 

Werknemers van de toekomst

“Yuverta mbo-studenten zijn de werknemers van de toekomst", aldus Cyrille van Bragt, voorzitter College van Bestuur van Yuverta. "Zij werken tijdens hun studie mee aan het ontwikkelen van gezonde voeding, het creëren van groene en leefbare steden, het vergroten van de waterkwaliteit en het behoud van biodiversiteit en een bosrijke omgeving.” 

Ze is trots op wat de onderwijsinstellingen met elkaar deze twee dagen neerzetten maar ook wat er op de wedstrijdvloer gebeurt. “De vakwedstrijden die mbo’s en vmbo’s samen met WoldSkills Nederland organiseren: dáár zie je, voel je, én hoor je HOE belangrijk het is voor jongeren om hun talent te kunnen ontwikkelen, hun passie te ontdekken en ergens goed in te zijn óf worden.”
 

Digitaal magazine

Koning Willem I College, Yuverta en Sint Lucas maakten samen een speciaal magazine over Wereldcafé FF Concreet. Deze is hier te lezen. 

WereldCafé FF Concreet laat zien hoe de makers van de toekomst nu al bezig zijn om de wereld van morgen beter, duurzamer en inclusiever te maken.

Ook interessant voor jou

 • Ondernemers
 • Startups
 • Innovatiehub
 • Data & Tech
 • Skills & talent

100+ bedrijven digitaliseren al met Klikopmorgen

05 juli 2024
 • Ondernemers
 • Netwerk
 • Landbouw
 • Innovatiehub

Open dag Proeflocatie inspiratie voor nieuwe samenwerkingen

05 juli 2024
 • Ondernemers
 • Landbouw

Wortel Collectief stimuleert regeneratieve landbouw

04 juli 2024