300e plaatsing via Sectorplan Noordoost-Brabant

31 augustus 2017

Dankzij het Sectorplan Noordoost-Brabant is inmiddels de 300e traject gestart om werkzoekenden te helpen aan een nieuwe baan. Het Sectorplan laat hiermee zien een beproefd instrument te zijn om mobiliteit op de regionale arbeidsmarkt te stimuleren. 

Via het Sectorplan Noordoost-Brabant worden werkzoekenden via subsidies naar ander werk begeleid. Binnen dezelfde sector én van de ene naar een andere sector. Het kan vanuit een werkloosheidssituatie maar ook vanuit een baan. Door vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten, draagt het Sectorplan bij aan de economische ontwikkeling van de regio. Sinds de start in 2016 maken steeds meer werklozen gebruik van de mogelijkheden. Sectoren waarin nieuw werk wordt gevonden, zijn onder andere logistiek, beveiliging, ICT en metaalindustrie.

Het Sectorplan, een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, loopt tot en met 2018. In de uitvoering wordt samengewerkt met BZW, FNV, CNV, Servicepunt Leren en werken, het WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant, gemeenten en het UWV.