MamasChai wint Kick Start Show 2024
  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk
  • Skills & talent

21 maart 2024

MamasChai wint Kick Start Show 2024

MamasChai, een ready-to-drink masala chai, geïnitieerd door ondernemer Leonie Ruhe, heeft op 7 maart jl. de eerste prijs gewonnen tijdens de Kick Start Show. De wedstrijd, die dit jaar bij HAS green academy in ’s-Hertogenbosch werd gehouden, is bedoeld om aanstormende foodprofessionals een duwtje in de rug te geven. 

Familiebedrijf

Samen met haar zus en vader lanceerde Leonie met succes een gezondere variant van de traditionele chai, met slechts een vleugje rietsuiker voor een perfecte balans van smaak. Het deskundige panel van de Kick Start Show was onder de indruk van het innovatieve concept en het ondernemerschap van MamasChai. Leonie won een geldprijs van 2500 euro, een 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen van het jurypanel, een exclusief interview bij FoodBusiness, een op maat gemaakte commercial door DFW TV én een uitnodiging voor het partnerdiner van De Week van Ons Eten (voorheen: Dutch Food Week) op 28 mei a.s.
 

HAS studenten in de prijzen

Ook HAS studenten vielen in de prijzen. De tweede prijs ging namelijk naar Pien Verbeek, Alex Rosca en Kim de Zoete van Gembites, voor hun inventieve borrelsnack vervaardigd van veldbonen. Het panel prees hun ondernemersgeest en het vermogen om van het restproduct veldbonen een lekkernij te maken. Gembites werd beloond met een geldbedrag van €1500,- en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen.
De aanmoedigingsprijs ging naar biologiestudente Annabel Romijn, voor haar inzet om het microbiële eiwit toegankelijk te maken voor humane consumptie. Het panel ziet grote potentie van haar fermentatieconcept voor de toekomst. Voor haar innovatie won Annabel in februari al een HAS FoodMan Ship Award.
 

Bietensap

De derde prijs was voor Beet Great, een initiatief van Niels en Melanie Niemeijer, die met succes bietensap toegankelijk hebben gemaakt voor een breed publiek. Hun inspanningen werden beloond met een prijs van 1000 euro en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met een deskundige.
De andere deelnemers waren Dirk Schnellen met Lazipop; Bor Romers met Pluk Proef Praat; Nienke Kwakkenbos, Bregje Geers & Roel Mastbroek met Graseiwit, de nieuwe plantaardige eiwitbron en Ernest Mistiaen met Bojo Craft Soda. 
 

MamasChai wint Kick Start Show 2024

AgriFood Capital in jurypanel

Het jurypanel bestond uit Ilse Harmelink van Flynth, Mijke Horneman van AgriFood Capital, Cees Deen van Vegetables by Bayer en Jurian Simons van Albert Heijn. Mijke: ‘We zijn onder de indruk van de inzendingen. Van veelbelovende eindproducten tot rauwe concepten met veel potentie voor de toekomst. AgriFood Capital stimuleert talentontwikkeling, innovatie en ondernemerschap in de hele voedselketen. Jonge voedselmakers hebben de toekomst. Daarom doen we graag mee aan de Kick Start Show.”

Over de Kick Start Show

De Kick Start Show is een wedstrijd voor opkomende foodprofessionals, georganiseerd door De Week van Ons Eten. Jonge ondernemers en studenten krijgen de kans om hun innovatieve producten en concepten in 4 minuten te presenteren aan een panel van deskundigen uit de voedingsmiddelensector. Het panel bestond dit jaar uit Ilse Harmelink van Flynth, Mijke Horneman van AgriFood Capital, Cees Deen van Vegetables by Bayer en Jurian Simons van Albert Heijn. De Kick Start Show wordt mede mogelijk gemaakt door GroenPact. AgriFood Capital is partner van de Week van Ons Eten.
 

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Inschrijving Food100 van 2024 geopend

09 april 2024