More2Win wint de Wildcat Challenge 2017

16 oktober 2017

Vergunninghouders werkervaring laten opdoen bij zakelijke evenementen zodat potentiele werkgevers zien wat ze kunnen. Met dit idee won More2Win de Wildcat Challenge, een initiatief van Weener XL en AgriFood Capital om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

Uit de vele (goede!) inzendingen koos de beoordelingscommissie vier finalisten. Deze finalisten hielden elk een pitch over hun idee tijdens de finale op 9 oktober jl. Elke finalist won een geldbedrag van €3500. More2Win krijgt daarnaast een jaar lang ondersteuning om het plan in praktijk te brengen.

Juryvoorzitter Maurice Horsten, directeur van de BIM: ”More2Win sprong eruit tijdens de pitch. Het is een sterk concept wat goed schaalbaar is. Met dit idee kunnen nieuwe Nederlanders straks daadwerkelijk aan het werk geholpen worden. Dit plan biedt kansen!

Tim van Dooren, de oprichter van More2Win, is blij: “Wat startte met een idee, wordt steeds meer realiteit. Ik kan niet wachten om het plan verder door te ontwikkelen.“ Gaby Westelaken, directeur GWS de schoonmaker, Tim’s coach én voorzitter van Jazz in Duketown, is enthousiast over dit sociale concept. “We gaan samen onderzoeken hoe we vergunninghouders in Jazz in Duketown een rol kunnen geven.” Wethouder Huib van Olden juicht de toename in ondernemen met een maatschappelijk doel toe. “In ’s-Hertogenbosch moedigen we sociaal ondernemen aan. Deze Challenge is daar een mooi en inspirerend voorbeeld van!” Ga voor alle informatie naar de website van de Wildcat Challenge