Ontbijtbijeenkomsten over sociale en technologische

In de voedselketens van de toekomst is een prominente rol weggelegd voor slimme technologieën. De transitie naar geautomatiseerde systemen is al in volle gang. Maar om de gewenste vernieuwingen en verbeteringen te realiseren, moeten medewerkers in de bedrijven er ook goed mee kunnen omgaan. Want technologische innovatie kan niet zonder sociale innovatie. 

18 mei 2023

Technologische veranderingen stellen nieuwe eisen aan bedrijven en werknemers, zoals passend leiderschap, toekomstbestendig HR-beleid en meer ‘lerend’ vermogen. Naast technologische innovatie is er dus meer aandacht nodig voor sociale innovatie, zodat werknemers gezond en met plezier hun werk kunnen uitvoeren en daarmee duurzaam inzetbaar blijven.
 

FIT 2030

Om bedrijven in Noordoost-Brabant bij deze veranderingen te ondersteunen, is AgriFood Capital een samenwerking gestart met arbeidsmarktprogramma Noordoost Brabant Werkt en de Stichting Ontwikkelfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). Dit gebeurt onder de vlag van het programma Food in Transitie 2030. Kortweg FIT 2030. 

Samen helpen we bedrijven die de verbinding zoeken tussen technologische en sociale innovatie. Dat doen we door innovatie-experts ter beschikking te stellen, financiële ondersteuning te bieden met voucherregelingen en informatiebijeenkomsten te organiseren. Het gaat om bedrijven uit de sectoren agrifood, logistiek, productie en slimme maakindustrie.


Ontbijtsessies in de regio 

Dit jaar worden verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd op locatie bij innovatieve bedrijven uit verschillende sectoren in Noordoost-Brabant. De eerste ontbijtsessie vindt plaats op  7 juni a.s. bij Chain Logistics in Uden. Kijk hier voor de bijzonderheden en aanmelden.


Speciaal voor de voedselsector

Komend najaar wordt een ontbijtsessie georganiseerd in samenwerking met Next Tech Food Factories. Deze bijeenkomst vindt plaats bij een innovatief voedselbedrijf uit de regio en zal geheel in het teken staan van sociale en technologische innovatie in de agrifood sector. Meer informatie volgt.