Op culinaire wereldreis met Dutch Cuisine Wereldsmaken
 • Studenten

13 maart 2024

Op culinaire wereldreis met Dutch Cuisine Wereldsmaken

Op 10 oktober, tijdens Dutch Food Week, presenteren AgriFood Capital en Koning Willem I College vol trots: Dutch Cuisine Wereldsmaken. Bossche ‘buurtmoeders’ van verschillende culturele achtergronden bereiden samen met leerling-koks van Koning Willem I College een verrassend diner. Hierin worden lokale ingrediënten verwerkt in buitenlandse gerechten. 

Het concept van Dutch Cuisine Wereldsmaken is eenvoudig maar krachtig: traditionele gerechten uit landen als Turkije, Marokko en Suriname worden bereid volgens de vijf principes van Dutch Cuisine maar dan met verse ingrediënten van dichtbij (80%) en uit het buitenland (20%). Door de Nieuwe Nederlandse Keuken te verrijken met smaakvolle invloeden van andere culinaire achtergronden, ontstaan unieke smaken die de gasten gaan meenemen op een culinaire wereldreis.

Op culinaire wereldreis met Dutch Cuisine Wereldsmaken

‘Fusion cuisine’ spektakel


In Dutch Cuisine Wereldsmaken worden technieken, ingrediënten en bereidingswijzen uit verschillende landen op bijzondere wijze met elkaar gecombineerd.

Twan Musters, onderwijsmanager Voeding, Gastvrijheid & Uiterlijke verzorging bij Koning Willem I College, is enthousiast over dit unieke initiatief. “Dutch Cuisine Wereldsmaken is een viering van culturele diversiteit en culinaire innovatie. We brengen de rijkdom van de wereldkeuken en die van de Nieuwe Nederlandse keuken samen. Gepassioneerde buurtmoeders en onze leerling-koks delen allemaal een passie voor het ontdekken en delen van nieuwe smaken. Ze gaan van elkaar leren en elkaar inspireren waardoor ze groeien als culinaire professionals en smaakmakers. Het belooft dus op alle fronten een ‘fusion cuisine’ spektakel te worden.”

Nieuwe kennis en creativiteit


“Noordoost-Brabant heeft de ambitie om de makers van ons voedsel van vandaag en morgen zijn. Van boer tot bord”, aldus Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital. “Koning Willem I College is een belangrijke kraamkamer van jonge talenten op gebied van horeca en food service. Die hebben we hard nodig in onze regio. Met Dutch Cuisine Wereldsmaken dragen we bij aan nieuwe verbindingen, kennis en creativiteit die we nodig hebben op weg naar lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen.” 


Dag van de Nederlandse Keuken

Dutch Cuisine Wereldsmaken werd ook aangekondigd op de Dag van de Nederlandse Keuken op 27 juni jl. Het initiatief werd enthousiast ontvangen door de aanwezige Dutch Cuisine professionals. Deze Dag werd georganiseerd bij Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch waar leerling-koks hun beste beentje voorzetten.  DTV maakte hier een mooie videoreportage van.

Dutch Cuisine Wereldsmaken draagt bij aan nieuwe verbindingen, kennis en creativiteit die we nodig hebben om te zorgen voor lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen.

Ook interessant voor jou

 • Startups
 • Studenten

Inschrijving JUMP 2024-2025 geopend

17 juni 2024
 • Ondernemers
 • Studenten
 • Voedselverspilling
 • Regio Deal

De Dag van de Duurzame Verpakking komt er weer aan

07 juni 2024
 • Startups
 • Studenten
 • Netwerk
 • Skills & talent

Tien JUMPers zwaaien met succes af

05 juni 2024