Pixelfarming presenteert nieuwe Robot One

Vorige maand heeft Pixelfarming Robotics tijdens de World FIRA ’23 in Toulouse de nieuwe Robot One aan het grote publiek onthuld. 

10 maart 2023

De Robot One is een slimme landbouwrobot voor biodiverse landbouw, ontworpen om onkruid te bestrijden zonder bestrijdingsmiddelen. De robot kan ook zelfstandig gewassen planten, verzorgen en oogsten. Hiervoor kunnen aan de robotarmen verschillende soorten handige tools worden bevestigd.

Pixelfarming Robotics zet slimme technologie en robotica in om de landbouw toekomstbestendig te maken. De landbouwrobot kan zwaar werk in het veld overnemen. Daarbij is er meer mogelijk met minder handenarbeid. Ook rijdt de Robot One op zonne-energie. 

In onderstaand filmpje worden mogelijkheden van de Robot One gedemonstreerd (met in beeld nog de voorganger van de huidige Robot One).
 

 


 

Autonome robot


“Een van de moeilijkste dingen aan autonome robots is ze te leren wat ze moeten doen”, zegt Arend Koekkoek, CEO van Pixelfarming Robotics. “Robot One heeft een scan-en-detectiefunctionaliteit. Dat betekent dat je hem in een veld kunt zetten en de planten scant en jou laat zien wat hij ziet. De boer kan dan besluiten: ‘Ik wil dat deze plant zo wordt behandeld en deze plant zo.’”

Arend kijkt terug op een mooie en drukbezochte World FIRA ’23. De onthulling van de nieuwe Robot One kon wereldwijd live gevolgd worden via een online sessie.

AgriFoodInnovation


De ontwikkeling van de nieuwe Robot One vindt plaats is onderdeel van de businesscase ‘Autonome Akker’ van AgriFood Innovation. Pixelfarming Robotics is lead partner van deze businesscase waarin gewerkt wordt aan grensverleggende innovaties in de gewasketen. AgriFoodInnovation wil de transitie naar een duurzaam voedselsysteem versnellen door de toepassing van slimme technologieën in de voedselsector. AgriFood Capital is penvoerder van AgriFood Innovation.

De nieuwe Robot One is mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost-Brabant.