De Nederlandse agrifoodsector is op veel vlakken koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Toch gaat de discussie er vaak over dat 'Nederland produceert voor het buitenland'. In een vierdelige podcastserie wordt uitgelegd dat het niet alleen over producten gaat.
Want Nederland exporteert vooral veel kennis over duurzame en gezonde voedselproductie en duurzame innovaties. Daar kunnen andere landen hun voordeel mee doen.
In de aanloop naar Dutch Food Week hebben ondernemers, onderzoekers, studenten en andere vakinhoudelijke experts daarom met elkaar een podcastserie gemaakt over de kracht van de Nederlandse agrifoodsector en de waarde van export. Dat gebeurde op HAS green academy in 's-Hertogenbosch.
Actuele onderwerpen
In de podcastserie komen vier actuele onderwerpen aan bod die de wereld van agrifood vandaag de dag bezighouden: voedselverspilling, eiwittransitie, gewasbescherming en voedingswaarde. Onderwerpen waar we samen met deze partijen ook binnen AgriFood Capital handen en voeten aan geven.
Benieuwd hoe voedselmakers in Noordoost-Brabant werken aan de voedselsystemen van de toekomst? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees in onze privacyverklaring hoe we dit doen.