Noordoost-Brabant heeft er een living lab bij om innovaties in voedsel en biobased productie te onderzoeken: proeflocatie Agro As de Peel. Op 18 mei jl. werd de testlocatie officieel geopend in aanwezigheid van ca. 30 ondernemers, bestuurders en andere belangstellenden uit de regio. Verspreid over een gebied van vijf hectare kunnen ondernemers, overheden en kennisinstellingen emissieloze veehouderijconcepten, alternatieve eiwitproductie en biobased productie- en verwerkingsprocessen van de toekomst testen.
Momenteel worden op de proeflocatie sorghum en industriële hennep geteeld. De komende tijd zullen hier meer innovatieprojecten landen die agrarische vernieuwing moeten gaan brengen. De eerste resultaten van de proeflocactie worden gepresenteerd tijdens de Dutch Agri Food Week in oktober. Proeflocatie Agro As de Peel draagt bij aan de ambitie van AgriFood Capital om Agro As de Peel te ontwikkelen tot hét voorbeeldgebied van duurzame primaire productie. Lees hier het persbericht.