Regionale conferentie voor bedrijfsleven en onderwijs over toekomst arbeidsmarkt

24 oktober 2017

De arbeidsmarkt is flink in beweging. Robotisering en toenemende dataficatie hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Banen zullen verdwijnen en er komen nieuwe banen bij. Beroepen als orgaanontwerper, banen voor zorg op afstand en droneverkeersleider zijn over een aantal jaren alledaagse beroepen. Hoe gaat het bedrijfsleven om met deze veranderingen? Hoe komen bedrijven aan goed geschoold personeel, nu en in de toekomst? Hoe kunnen onderwijsinstellingen en bedrijven helpen bij het ontwikkelen van nieuwe competenties van studenten die nodig zijn voor arbeidsmarkt van morgen?

Onder de titel 'Toekomstperspectief voor mens & organisatie' organiseren AgriFood Capital en BZW op 16 november a.s. bij CHV Noordkade in Veghel een regionale conferentie over de toekomst van de arbeidsmarkt. Er worden twee parallelle meet-ups georganiseerd waarin nader wordt ingegaan op het toekomstperspectief van bedrijven en onderwijsinstellingen. Gedurende de middag zijn er diverse interessante inspiratiesessies te volgen. Voorafgaand aan en aansluitend op de beide meet-ups is er volop gelegenheid voor netwerken. De conferentie is bedoeld voor bedrijven, onderwijsinstellingen en aanverwante connecties uit de regio Noordoost-Brabant.

Inspiratieplein
Op het Inspiratieplein presenteren zich diverse organisaties en instanties waaronder Avans Hogeschool, OndernemersLift+, Techniek = Troef, BZW, Arbeidsmarktdashboard.nl, SBB en Landelijk expertisepunt LOB. De deelnemers van de conferentie kunnen bij deze organisaties inspiratie opdoen door hun kennis op te halen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
De meet-up ‘Toekomstperspectief voor mens & organisatie' is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie in de agenda op de website van AgriFood Capital. Of neem contact op met Noortje Storms: n.storms@agrifoodcapital.nl. Aanmelden kan nog steeds.