Uniek chauffeursproject in Noordoost-Brabant gestart

02 mei 2017

Acht Brabantse gemeenten en IBN hebben samen met ondernemers uit de vervoersbranche de handen ineen geslagen om werkzoekenden aan werk te helpen. In een uniek project worden werklozen met behoud van uitkering opgeleid tot taxichauffeur. Als ze de opleiding succesvol afronden, hebben ze een erkend vakdiploma Taxichauffeur, EHBO/AED-diploma en een diploma sociale vaardigheden en rolstoelvervoer.

De opleiding duurt ca. vier maanden. In april zijn de eerste zes deelnemers begonnen. Om ervaring op te doen, rijden ze in de praktijklessen andere cursisten van en naar opleidingsplekken in de deelnemende gemeenten. Dit zijn Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Sint Anthonis, Meierijstad, Oss en Landerd.

Met dit project slaan de initiatiefnemers twee vliegen in één klap. De taxibranche is dringend op zoek naar goed opgeleide taxichauffeurs en de werkloosheid in de regio wordt aangepakt.
Deze unieke chauffeursopleiding wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van het Sectorplan Noordoost-Brabant, een initiatief van AgriFood Capital Werkt!.
Meer informatie: sectorplan@agrifoodcapital.nl.