In 2018 is Brabant de Europese regio van de Gastronomie. Overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere partijen uit de agri&food sector kunnen hun initiatieven (‘Brabantse Parels’) voor dit kroonjaar aanmelden. Daarnaast kunnen ondernemers ideeën voor Brabantse Keukens indienen. Dit zijn innovatieve thema’s en actieplannen om de broodnodige vernieuwing in de foodbranche te brengen. De beste initiatieven kunnen rekenen op financiële en inhoudelijke ondersteuning van professionals. In de periode maart t/m oktober staat elke maand één ‘Brabantse keuken’ centraal. Welke deze acht Keukens zijn, wordt bekend gemaakt op 7 juli a.s. Deze Keukens zullen zich vervolgens presenteren op 13 oktober a.s. tijdens de Dutch Agri Food Week.
WeAreFood2018 is de campagne van het themajaar waarin Brabant Europese Regio van de Gastronomie is. Dan staan een jaar lang de spotlights op beter en duurzaam eten in Brabant. Noord-Brabant wil de eerste Europese regio zijn met een serieuze voedselagenda voor de toekomst. Kijk voor alle informatie en het laatste nieuws op www.wearefood.nl.