Wie wordt de Brabantse Meesterchef 2023?

Op 15 september gaat de tweede editie van deze kookwedstrijd voor de Brabantse chefs van de toekomst van start. De competitie is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Koning Willem I College en stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

06 september 2023

De teams bestaand uit een mix van vmbo- en mbo-studenten van Brabantse horecaopleidingen: Koning Willem I College, Curio, Rooi Pannen, Summa, Fioretti College, Bossche Vakschool en De Overlaat. Zij gaan de strijd met elkaar aan in drie rondes. Een professionele jury beoordeelt de gerechten. De finale van de Brabantse Meesterchef vindt plaats op vrijdag 13 oktober tijdens Dutch Food Week.  
 

Duurzaam koken 

De Brabantse Meesterchef is een wedstrijd waarin aanstormende chefs van de toekomst duurzaam koken met ‘mystery boxes’. In de competitie draait alles om een duurzame toekomst en staan thema’s zoals verspillingsvrij, plantaardig en lokaal eten centraal.   

 

"Verspillingsvrij, plantaardig en lokaal"

 

Gezonder en eerlijker

De foodtalenten worden uitgedaagd om op een vindingrijke en vernieuwende manier in te spelen op mooie voedselinitiatieven die een bijdrage leveren aan een gezonder en eerlijker voedselsysteem. Tijdens de Brabantse Meesterchefs strijden studenten niet alleen om de eerste plaats, maar leren ze ook samenwerken met studenten van andere (v)mbo-scholen. Zo willen de initiatiefnemers van de Brabantse Meesterchef zien dat (v)mbo-studenten de motor zijn van een duurzame samenleving, waar geen ruimte is voor voedselverspilling. 

In 2022 vond de Brabantse Meesterchef voor de eerste keer plaats. Benieuwd hoe dat was? Bekijk hieronder de terugblik of lees er alles over op de website van Landbouw en Voedsel Brabant.