Van boer tot bord: heb jij een idee voor een duurzaam voedselsysteem? En kun je daar hulp bij gebruiken? JUMP is een programma om je (agrifood)dromen waar te maken! JUMP is er voor voedselveranderaars uit heel Nederland – professionals en/of ondernemers onder de 35.
Dit zijn deelnemers aan JUMP 2024/2025
Maud van Eert (Saved Flavors) werkt aan een smaakmaker van 100% groentereststromen, zonder toegevoegd zout.
Cecé de Boon (HandjeVol) wil een gezonde notensnack op de markt brengen en timmert daarmee aan de weg naar een eerlijke (noten)keten.
Luc van den Brand heeft een idee om gemeenschapslandbouw (CSA) te starten op het agrarisch bedrijf van zijn ouders. Volgens Luc heeft de wereld dit soort initiatieven hard nodig.
Laura Melenhorst (SUCKERS) werkt aan suikervrije lolly’s met toegevoegde vitamines en een eetbaar lollystokje. Ze verovert de festivalwereld met dit duurzamere alternatief zonder in te leveren op de smaakervaring.
Maryze Zembowicz (Chillbits) produceert ijsblokjes van geredde groenten en fruit (dat de supermarkt niet haalt) om daarmee de lekkerste drankjes te maken.
Samantha Janssen werkt aan een proces om een product te kunnen maken wat smaakt naar en lijkt op honing, maar het niet is. Dankzij deze ‘bij vrije honing’ bevorder je de bestuiving van de gewassen en heb je veel minder bestuivers nodig.
Luc Roefs (Finca Local) wil meer peulvruchten in ons eten ‘verstoppen’ zonder dat de consument dit doorheeft. Voor een eiwitrijker, plantaardiger en duurzamer menu.
Victor Boone (Happy Goats Goodness) ontwikkelt overheerlijk ijs gemaakt van 100% biologische geitenmelk. Een goed alternatief voor mensen met een koemelkintolerantie.
Over JUMP
Hoe wild jouw idee ook is, JUMP geeft je de kans om ‘m te realiseren. Daarvoor moet je flink aan de slag. Het is een intensief, uitdagend en kosteloos traject van zeven maanden waarin je doelen stelt, grenzen verkent en leert om nóg verder te gaan. Er staat een groot netwerk klaar om je daarbij te helpen.
Aan het einde van het JUMP-traject sta je sterker in je schoenen, als persoon en als professional. Je hebt de kennis, de tools en het netwerk om stappen te maken met jouw grensverleggende idee, dit écht te realiseren en impact te maken.
In het programma krijg je:
Een eigen coach voor je persoonlijke ontwikkeling
Een mentor die je inhoudelijk verder brengt
9 toffe peers om mee te sparren
Deelname aan onze tweedaagse Food Bootcamp op 7 & 8 november
10 JUMP-dagen met workshops & inspirerende sessies (op 15 november, 6 december, 10 januari 2025, 24 januari 2025, 14 februari 2025, 14 maart 2025, 28 maart 2025, 11 april 2025, 9 mei 2025, 23 mei 2025) & een Kickout met partners en mentoren op 13 juni 2025
Benieuwd hoe voedselmakers in Noordoost-Brabant werken aan de voedselsystemen van de toekomst? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees in onze privacyverklaring hoe we dit doen.