5G Hub Innovatie Challenge 2022

23 maart 2022

Nieuwe technologieën als 5G kunnen de kwaliteit van leven verhogen. Maar welke toepassingen werken het best? En hoe kunnen bedrijven ze zo slim mogelijk inzetten? Daar richt de 5G Hub in Brainport Eindhoven zich op.

5G Hub is een samenwerkingsverband van Brainport Development, High Tech Campus, Ericsson en Vodafoneziggo. Zij onderzoeken en testen de mogelijkheden van nieuwe technologieën. En ze stimuleren de innovatieve toepassing hiervan. Hierbij gaat het niet alleen om 5G, maar bijvoorbeeld ook om Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented Reality, Blockchain en Fotonica.

5G Hub Innovatie Challenge 2022: de Sustainability Edition
Om startups en schale-ups te ondersteunen die met 5G aan de slag zijn of gaan, organiseert 5G Hub een Innovatie Challenge. Dit jaar voor de tweede keer. Deze Challenge is op zoek naar de meest aansprekende 5G-gerelateerde oplossingen voor een betere, duurzamere wereld.

De Challenge is voor bedrijven en partijen uit alle sectoren, dus ook uit de voedselketen, van boer tot bord. Uit alle inzendingen worden vijf finalisten gekozen. Voor de winnaar ligt een ontwikkelingsprogramma klaar met volledige begeleiding en ondersteuning door de partners van 5G Hub.

Winnaar 5gHUB Innovatie Challenge 2021

Vorig jaar kwam de Wheed Hacker als winnaar uit de bus, de 5G wiedrobot voor de akkerbouw van pionier Martijn Lukaart. Lees hier zijn verhaal.

Aanmelden voor de challenge van dit jaar
Werk je aan een hightech innovatie om voedsel slimmer, beter en duurzamer te ontwikkelen en produceren en wil je een stap verder komen? Doe dan mee met de 5G Hub Innovatie Challenge 2022. Kijk op de website van 5G Hub Innovatie Challenge voor alle voorwaarden en aanmelden.