Dit was Dutch Food Week 2022 in Brabant
  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

21 maart 2024

Dit was Dutch Food Week 2022 in Brabant

Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen voedselmakers en inwoners. Tijdens Dutch Food Week werden er in heel Brabant dan ook meer dan 100 activiteiten georganiseerd.

Hieronder volgt een overzicht van Brabantse events en initiatieven waar AgriFood Capital bij betrokken was, op de voor- óf achtergrond. 

 

Mini-symposium Digital Food (10 oktober)

De wereld digitaliseert, ook die van voedsel. Maar veel ondernemers ervaren een drempel om digitaal gedreven te gaan werken. In het mini-symposium Digital Food van AgriFood Capital en Jheronimus Academy of Data Science (JADS) draaide alles om de kansen van data in agrifood.

 

Finale Brabantse Meesterchef (11 oktober)

Op dinsdag 11 oktober, midden in Dutch Food Week, vond de finale van de eerste editie van de Brabantse Meesterchef plaats. Een competitie waarin de chefs van de toekomst duurzaam hebben gekookt met ‘mystery boxes’. Thema’s zoals verspillingsvrij, plantaardig en lokaal eten stonden centraal. De finale vond plaats bij Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.



Beet! samenwerking van start (12 oktober)

Met 'n hapje van een ‘petit boer’ aangereikt door bezorgrobot Bella Bot, markeerde gedeputeerde Elies Lemkes de officiële start van Beet! (Brabant Eet); de Brabantse samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven om jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor de agrifoodsector van de toekomst. AgriFood Capital is partner van Beet!

 

Uitreiking WaardeRingen  (14 oktober)

De provincie Noord-Brabant heeft in de Dutch Food Week WaardeRingen uitgereikt aan drie personen die zich in het afgelopen jaar hebben ingezet om de relatie tussen producent en consument te verbeteren. De Waarderingen gingen naar Dalila Sayd (in Food100), Bram Romme en Henk Kerkers (o.a. actief in AgroProeftuin de Peel).



A tot Z bustoer, van bord tot boer (15 oktober)

Brabantse bestuurders, ondernemers en influencers bezochten zes pioniers in agrifood. Onder hen Arend Koekkoek van Pixelfarming (businesscase van AgriFoodInnovation), Jacob van den Borne (actief in AgriFoodInnovation) en LocalTea (ondersteund door OndernemersLift+).



Start Brabantse foodalliantie (15 oktober)

De Foodalliantie gaat de komende periode kansen verkennen om Brabant nog beter op de kaart te zetten als innovatieve en gastvrije foodregio en om de impact van duurzame initiatieven van ondernemers, onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties uit Brabant te vergroten. AgriFood Capital is partner van deze nieuwe alliantie.

 

Lees alles over bovengenoemde events en initiatieven in een extra Dutch Food Week nieuwsbrief van de provincie Noord-Brabant, die lead partner van Dutch Food Week 2022 was. 

Dutch Food Week zette de spotlights op verschilmakers in agrifood in Brabant!

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Nieuw voedselproject voor scholen in Noordoost-Brabant gestart

17 april 2024