Duitse foodtech bedrijven geïnteresseerd in Next Tech Food Factories
  • Ondernemers
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

18 maart 2024

Duitse foodtech bedrijven geïnteresseerd in Next Tech Food Factories

Vanuit Duitsland is er veel interesse om de Nederlandse foodtech sector beter te leren kennen. Een delegatie van 12 Duitse foodtech bedrijven bracht daarom op 12 en 13 april jl. een tweedaags werkbezoek aan bedrijven in Noord-Brabant en Gelderland. Het werkbezoek werd georganiseerd door de Landbouwraad Duitsland in samenwerking met RVO, BOM en OostNL.

In een onderzoek naar de Duitse foodprocessing industrie dat door het Landbouwattachénetwerk Duitsland in 2022 was uitgevoerd, werden diverse samenwerkingskansen tussen Duitsland en Nederland geïdentificeerd. De eerste contacten tussen Nederlandse en Duitse bedrijven werden afgelopen najaar door de Nederlanders met partijen in Zuid-Duitsland gelegd. In navolging hiervan kwamen de Duitsers naar Nederland om zich te laten informeren over innovatieve concepten in de agrifood sector. 
 

Next Tech Food Factories

Tijdens een Duits-Nederlandse netwerkbijeenkomst met ca. 50 deelnemers gaf Simon Maas, senior projectleider & internationalisering van Next Tech Food Factories, een presentatie over dit nieuwe initiatief van AgriFood Capital en Brainport Development. 

Simon: “De bijeenkomst met de Duitse delegatie van vooral food(tech) bedrijven bood een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen én om de kansen voor samenwerking binnen Next Tech Food Factories te verkennen. Ideeën voor samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners waren er volop, de kunst is nu om dit de komende periode om te zetten naar concrete acties. Door op deze manier de samenwerking op te zoeken, kunnen we de toepassing van slimme technologieën in de voedselverwerkende industrie in Europa versnellen.”
 

Innovatiekracht 

Eerder die dag bezochten de Duitse ondernemers de Food Technology beurs in de Brabanthallen met onder andere de stand van Next Tech Food Factories. Ook ging de delegatie op bezoek bij PeelPioneers in ’s-Hertogenbosch en de Verspillingsfabriek in Veghel. De Duitse foodtech bedrijven hebben op deze manier een goede indruk gekregen van de veelzijdigheid en de innovatiekracht van het agrifood ecosysteem in Noordoost-Brabant.

Duitse foodtech bedrijven geïnteresseerd in Next Tech Food Factories

De Duitse handelsdelegatie op bezoek bij Food Technology in 's-Hertogenbosch. 
Foto: Anna Sandl.

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Nieuw voedselproject voor scholen in Noordoost-Brabant gestart

17 april 2024