Eerste call voucherregeling HIGHFIVE op 15 juni open
  • Ondernemers
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech
  • Financiëring

19 maart 2024

Eerste call voucherregeling HIGHFIVE op 15 juni open

De wereld digitaliseert, ook die van agrifood. Om voedselverwerkende bedrijven te stimuleren om meer digitaal gedreven te werken, is onlangs het Europese project HIGHFIVE van start gegaan. Deze nieuwe samenwerking lanceert binnenkort een voucherregeling voor mkb-bedrijven die met digitalisering aan de slag willen. In Nederland komen bedrijven uit Noord-Brabant hiervoor in aanmerking.

HIGHFIVE staat voor enHancing dIgital and Green growtH in the Food processing industry via Interregional innoVation invEstments. Dit is de ambitie van ruim 20 clusterorganisaties en bedrijven uit negen verschillende Europese landen die de toepassing van digitale technieken in de voedselverwerking willen versnellen.  

Door de krachten te bundelen, dragen de partners van HIGHFIVE bij aan een slimme, duurzame en toekomstbestendige agrifood sector in Europa. AgriFood Capital is een van deze partners.
 

Drempel verlagen

Veel ondernemers ervaren een drempel om digitale technieken in te zetten in hun  bedrijfsvoering. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met beperkte middelen, gebrek aan technologische infrastructuur of beperkende regelgeving. Veerle de Graef, projectcoördinator van HIGHFIVE, is blij met deze vliegende start van het Europese project. “Wij zijn ervan overtuigd dat HIGHFIVE gaat bijdragen aan de ‘digitale’ en ‘groene’ groei van de Europese agrifood sector.” 
 

Voorwaarden 

Mkb-bedrijven kunnen individueel of gezamenlijk een aanvraag indienen voor de ontwikkeling en implementatie van een innovatie in de voedselverwerking gericht op ‘digitale’ en ‘groene’ groei. De maximale subsidie bedraagt 60.000 per mkb-bedrijf, voor projecten met meerdere mkb-bedrijven is dat maximaal 120.000 euro per aanvraag. Het subsidiepercentage is 100%.

De eerste call gaat open op 15 juni a.s. en sluit op 31 augustus 2023 om 17.00 uur. Het totale budget bedraagt 900.000 euro. Naar verwachting kunnen ongeveer 15 bedrijven worden ondersteund. Ga voor meer informatie naar de website van HIGHFIVE
 

Nederlandse bedrijven 

Alleen bedrijven die in Brabant gevestigd zijn, kunnen een voucher aanvragen. Neem voor meer informatie over de voucherregeling contact op met Dirk van Ledden, business developer van Next Tech Food Factories: d.vanledden@brainportdevelopment.nl, 06 14 95 85 96.

 

Next Tech Food Factories

In Nederland wordt het Europese HIGHFIVE project uitgevoerd onder de vlag van Next Tech Food Factories. Dit is het programmabureau van AgriFood Capital en Brainport Development dat de toepassing van meer slimme technologieën in de voedselverwerkende industrie mogelijk maakt. Geavanceerde hightech systemen die voedselverwerkers helpen om efficiënter en duurzamer te opereren, met aandacht voor kwaliteit en voedselveiligheid.

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Nieuw voedselproject voor scholen in Noordoost-Brabant gestart

17 april 2024