Extra innovatiesubsidie voor mkb’ers in Noordoost-Brabant

In Noordoost-Brabant is sinds deze maand de SIR co-financieringsregeling van kracht. Deze regionale regeling stelt ondernemers in staat om een aanvulling tot 10.000 euro te krijgen op de provinciale subsidie ‘Stimulering Innovatie in de Regio’ (SIR) .

16 februari 2023

Op 1 februari jl. is de subsidieregeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR) van de provincie Noord-Brabant voor de tweede keer opengesteld. Met deze regeling wil de provincie innovatie in Brabant stimuleren. 

Nieuw dit jaar is dat ondernemers uit Noordoost-Brabant 5.000 euro extra subsidie bovenop de SIR-subsidie kunnen krijgen. Voor  samenwerkingsprojecten loopt dit bedrag op tot 10.000 euro. RNOB, de regionale samenwerking van gemeenten en waterschappen in Noordoost-Brabant, stelt hiervoor in 2023 in totaal 75.000 euro beschikbaar.

 

Goed ondernemersklimaat 

“Om de economie in onze regio extra te stimuleren, blijven we investeren in een goed ondernemersklimaat”, aldus Maarten Jilisen, bestuurlijk trekker AgriFood en Innovatie van RNOB. “We kunnen innovatieve ondernemers in onze regio nu iets extra’s bieden door een schepje bovenop de provinciale SIR-regeling te doen. Dat doen we door de provinciale subsidie en onze bijdrage slim te combineren. Samenwerkingsprojecten kunnen een hoger bedrag krijgen. Op deze manier proberen we samenwerken te stimuleren want dat is een belangrijke basis voor een succesvolle innovatie.”


Innovatiesubsidie aanvragen?

Ben je een gevestigde mkb-er of innovatieve starter uit Noordoost-Brabant en wil je SIR-subsidie aanvragen? Neem dan contact op met Stéphanie Woldringh van RNOB via subsidies@rnob.nl. Zij adviseert en ondersteunt de bedrijven bij het indienen van de aanvraag. 

Meer informatie over de SIR-regeling, de SIR-cofinancieringsregeling maar ook over twee innovatieregelingen op gebied van kringlooplandbouw is te vinden op de website van RNOB.