HIGHFIVE subsidieregeling voor voedselverwerkers opengesteld

Voedingsmiddelenbedrijven in Brabant die hun bedrijfsvoering (verder) willen digitaliseren, kunnen daarvoor nu subsidie aanvragen. Op 15 juni is namelijk de ’Open Call for Innovation Projects’ van HIGHFIVE opengesteld. Deze nieuwe regeling geldt voor kleine en middelgrote bedrijven in de voedselverwerkende sector. 

15 juni 2023

Veel ondernemers ervaren een drempel om digitale technieken in te zetten in hun processen. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met beperkte kennis, menskracht of middelen. Met de Open Call for Innovation Projects wil het Europese project HIGHFIVE deze drempel verlagen en zo de digitale transformatie van de voedselverwerkende industrie in Europa stimuleren. 
 

Tot 60.000 euro

Mkb-ers kunnen elk tot maximaal 60.000 euro aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan een verdere ontwikkeling en implementatie van innovatieve, digitale oplossingen - producten, processen, diensten of technologieën - in de praktijk. Voor bedrijven die samenwerken aan digitaliseringstrajecten geldt een maximaal subsidiebedrag van 120.000 euro. 

De indieningstermijn in 2023 loopt van 15 juni tot en met 31 augustus. Het gesubsidieerde project moet binnen 12 maanden tijd zijn afgerond. 
 

Meer informatie en aanvragen

Heb je een mkb-onderneming in Brabant en zoek je financiële ondersteuning voor digitale innovaties in jouw bedrijf? Dan kan de Open Call for Innovation Projects van HIGHFIVE uitkomst bieden. Kijk hier voor de voorwaarden en aanvragen.  

De business developers van Next Tech Food Factories zijn er om je (kosteloos) te ondersteunen bij je aanvraag. Neem daarom voor meer informatie over de Open Call for Innovation Projects contact op met: 

 

Bovengenoemde HIGHFIVE subsidieregeling wordt in Brabant uitgevoerd onder de vlag van Next Tech Food Factories. Dit is het programmabureau van AgriFood Capital en Brainport Development dat de toepassing van meer slimme technologieën in de voedselverwerkende industrie mogelijk maakt. Geavanceerde hightech systemen die voedselverwerkers helpen om efficiënter en duurzamer te opereren, met aandacht voor kwaliteit en voedselveiligheid.