Open dag AgroProeftuin de Peel 2022

Op vrijdag 15 juli organiseert AgroProeftuin de Peel de jaarlijkse open dag op de proeflocatie aan de Middenpeelweg in Zeeland (NB). Zowel boeren als burgers zijn welkom voor een rondleiding langs alle landbouwexperimenten. 

02 juni 2022

Kom naar de proeflocatie  en maak kennis met de boeren van AgroProeftuin de Peel. Bijzondere mensen met lef die de agrarische (voedsel)productie in de Peel met flinke stappen willen verduurzamen. De experimenten van AgroProeftuin de Peel staan volledig in het teken van een duurzamere agrarische productie, verbetering van de bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit, en van nieuwe en betere verdienmodellen voor de boer.

Ontmoet de boeren van de proeflocatie


In de ochtend (10-13 uur) en in de middag (13-16 uur) gaan verschillende georganiseerde rondleidingen van start. Je loopt langs de 16 proefvelden waarbij pioniers in kringlooplandbouw over hun proeven met nieuwe teelten vertellen.

De ochtendgroep sluit af met een lunch; de middaggroep met een borrel. In de lunch en borrel zijn producten uit de regio verwerkt, waaronder groenten die verbouwd worden op de proeflocatie zelf.

Meer informatie en aanmelden


Je kunt je hier aanmelden. Wil je meer informatie over de open dag? Stuur dan een mail naar AgroProeftuin de Peel. 


Adres

De proeflocatie van AgroProeftuin de Peel ligt bij de kruising van Middenpeelweg - Nieuwedijk in Zeeland. 


AgroProeftuin de Peel is een samenwerking van AgriFood Capital, RNOB, de provincie Noord-Brabant, ZLTO, HAS Hogeschool en Wageningen University & Research. De proeftuin wordt mede gefinancierd door de Regio Deal Noordoost Brabant en het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland Zuidoostelijke Zandgronden. AgriFood Capital BV is aanvoerder van dit innovatieconsortium.