Vegan bakmixen met Aziatische invloeden
 • Startups
 • Studenten
 • Netwerk
 • Skills & talent

19 maart 2024

Vegan bakmixen met Aziatische invloeden

Met Green Bakers zet Wendy Luong zich in voor een plantaardige wereld. Samen met haar broer en zusje startte Wendy 2,5 jaar geleden tijdens haar studie met de verkoop van deze vegan bakmixen. Twee jaar lang werd er in het weekend en de avonden aan gewerkt. Nu is ze afgestudeerd en brengt ze Green Bakers naar een volgend level, als een van de deelnemers van het tweede JUMP-traject.

In 2019 start Wendy samen met haar broer en zusje met de ontwikkeling en verkoop van vegan bakmixen. Ze ontwikkelt de recepturen zelf: “Koken en bakken vind ik het allerleukste om te doen. Lekker in de keuken bezig zijn, en steeds weer nieuwe dingen proberen en ontdekken. Ik ben heel ondernemend, en het leek me leuk om een eigen bedrijf te starten.” En zo geschiedde.

 

Plantaardig de standaard

Wendy: “Tijdens mijn studie Food Technology in Wageningen leerde ik dat een plantaardig dieet het beste dieet is om de hele wereldbevolking in de toekomst te kunnen blijven voeden. Toen ik het huis uitging startte ik dan ook meteen met vegetarisch eten, wat uiteindelijk vegan werd. Vegan eten, zoals vegan gebakjes zijn vaak een alternatief, dat dan ook direct suikervrij, glutenvrij en notenvrij is. Ik wil laten zien dat dat allemaal niet hoeft, en dat vegan écht lekker kan zijn. Mensen die niet altijd vegan eten, maar wel af en toe die keuze willen maken, willen niet inleveren op de smaak. Mijn vegan bakmixen moeten minstens zo lekker zijn.”

Vegan bakmixen met Aziatische invloeden

Duurzaamheid


“Eén van de kernwaarden in mijn persoonlijke leven is duurzaamheid. Dit komt dus ook terug in mijn bedrijf”, vertelt Wendy. “Daar hoort onder andere bij dat ik weet waar de grondstoffen die ik inkoop vandaan komen, en het belangrijkst dat ze vegan zijn. Het komt voor dat dieren of dierlijke producten worden gebruikt in ingrediënten waarvan we het totaal niet verwachten. Bijvoorbeeld runderbeenderen voor het filteren van suiker of apen voor kokospluk. Daarom vind ik het belangrijk om alle ingrediënten met uiterste zorg te selecteren.”

Terug naar de tekentafel


“Mijn doel met Green Bakers was om mensen te laten ontdekken dat plantaardig eten ook echt lekker kan zijn”, vertelt Wendy. Tijdens het JUMP-traject ontdekte ze dat vegan op zichzelf niet meer zo onderscheidend is. Terug naar de tekentafel dus. “Ik ben me gaan afvragen wat mij uniek maakt, en wat ik daarvan terug wil zien in mijn bedrijf. Mijn ouders komen uit Vietnam, en mijn grootouders uit China. Toen ik nog bij mijn ouders woonde in Zwolle, had je geen authentieke Aziatische restaurants. Als je iets Aziatisch wilde eten, moest je het zelf maken. Zo ben ik al op jonge leeftijd begonnen met leren koken en bakken met mijn ouders. De Oost-Aziatische smaken waar ik mee ben opgegroeid én trots op ben, wil ik nu gaan verwerken in mijn producten. De Chinese five spice wordt bijvoorbeeld onderdeel van de worteltaart bakmix.”
 

Anders denken en doen

Wendy: “Door alle sessies bij JUMP ben ik steeds meer gaan geloven dat ik het kan. JUMP heeft me het lef gegeven om anders durven te denken en te doen dan anderen en mijn eigenheid in te zetten als mijn kracht. Nu durf ik de uitdaging om te ondernemen écht aan.”
 

Focus op unieke smaken

Aan het einde van het JUMP-traject hoopt Wendy haar rebranding op orde te hebben. “Ik ga de focus leggen op de unieke Aziatische smaken. Ik heb honderden ideeën klaarliggen, maar wil er aan het einde van JUMP in ieder geval drie hebben ontwikkeld. Zodat iedereen deze op de laatste JUMP-dag ook echt kan proeven.”


JUMP Dream Accelerator is een initiatief van AgriFood Capital, Stichting Goeie Grutten, HAS green academy, Sligro Food Group en Rabobank. JUMP biedt studenten, young professionals en jonge ondernemers de kans om hun ideeën voor een duurzamer voedselsysteem waar te maken. Het unieke programma is dé kickstart en accelerator voor de realisatie van grote dromen, uitdagingen en oplossingen om de geijkte voedselsystemen te veranderen. 

Door JUMP leerde ik wat Green Bakers uniek kan maken

Ook interessant voor jou

 • Ondernemers
 • Startups
 • Innovatiehub
 • Data & Tech
 • Skills & talent

100+ bedrijven digitaliseren al met Klikopmorgen

05 juli 2024
 • Ondernemers
 • Startups
 • Landbouw
 • Voedselverwerking
 • Financiëring

Nieuwe subsidieregeling stimuleert innovatie in de Peel e.o.

03 juli 2024
 • Startups
 • Netwerk

Brabant derde grootste startup provincie van Nederland

27 juni 2024